Flinke stankoverlast zorgt voor onwelwordingen

Almere – Donderdagmiddag rond 5en kwam er een melding binnen van stankoverlast onder de C1000 aan de New Yorkweg in Almere-Buiten. De brandweer werd zonder spoed ter plaatse gevraagd.

Ter plaatse bleek het erger dan gedacht. Door werkzaamheden in de Brooklyngarage was een gevaarlijke stof vrijgekomen, maar kon door gebrek aan ventilatie niet uit de garage. Hierdoor werden 4 mensen onwel waarvan 1 naar een ziekenhuis moest, de rest kon ter plaatse behandeld worden door ambulancepersoneel. Ook moest de C1000 boven de garage ontruimd worden. De brandweer schaalde vanwege de slachtoffers en de ontruiming op naar ‘GRIP 1’, dit betekend dat er een commando plaats wordt ingericht bij het incident. Ook een Adviseur Gevaarlijke Stoffen werd vanuit Amsterdam opgeroepen en heeft ter plaatse assistentie verleend.

De brandweer is nog tot 9 uur donderdagavond bezig geweest met ventileren. Het ene slachtoffer is inmiddels weer uit het ziekenhuis. De oorzaak van het ventilatiegebrek is niet bekend.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer