Flink gaslek in tuin van boerenerf

Creil – Op zaterdagmiddag 16 februari zijn de hulpdiensten even na 14:30 uur gealarmeerd voor een gaslekkage langs de Noorderringweg net buiten Creil.

In de voortuin van een boerenerf waren de bewoners bezig met snoeiwerkzaamheden toen een gaskastje over het hoofd werd gezien. Een flink lek was het gevolg, het gas spoot lange tijd met veel kabaal uit de leiding.

De brandweer en politie hebben bij aankomst meteen de weg tussen Creil en Bant afgezet. Al het verkeer moest omrijden. De brandweer verrichtte metingen vanwege mogelijk explosiegevaar. Die kans bleek uiteindelijk minimaal te zijn omdat het gas zich slecht kon ophopen en in de buitenlucht verdween. Wel werd de woonboerderij uit voorzorg ontruimd. De bewoners konden buiten in het zonnetje wachten.

Rond 16:15 uur werd de gastoevoer door netbeheerder Liander afgesloten, waardoor het gevaar geweken was. Even later werd de Noorderringweg weer vrijgegeven voor het verkeer. Ook de bewoners mochten toen hun woning weer in. Liander zal nog enige tijd bezig zijn met reparatiewerkzaamheden.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer