Felle brand in zeecontainers Expansie

Marknesse – De hulpdiensten zijn vrijdag 20 maart even na 11:00 uur massaal uitgerukt voor een felle brand aan de Expansie in Marknesse.

De brand woedde op het terrein van een bedrijf dat onderhoud aan boten verricht. Volgens de brandweer stonden vier zeecontainers in brand met hierin een werkplaats en een opslag van bijvoorbeeld diesel en gasflessen. Door een snelle inzet van de brandweer zijn deze spullen niet bij de brand betrokken geraakt, vertelde een woordvoerder.

De brand sloeg over naar een vlak naastgelegen rondbooghal. Het dak daarvan is zwaar beschadigd geraakt. Een deel van het zeil van de grote tent smolt door de vlammen. De brandweer wist erger te voorkomen, de brand breidde zich niet verder uit. Er was geen gevaar voor de boten op het terrein.

Weinig overlast
Met name in het begin was er sprake van veel rookontwikkeling. Dit zorgde voor weinig overlast omdat de wind een gunstige kant op stond. Alle rook en de stank waaiden van het dorp af.

Veel brandweerlieden
De brandweer schaalde op naar het sein ‘grote brand’. Blusvoertuigen uit Marknesse, Emmeloord, Vollenhove en Kuinre werden ingezet. Het sein ‘brand meester’ werd na ruim een half uur gegeven. Toen kon de brandweer nablussen en inpakken.

Niemand raakte bij de brand gewond. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer