Felle brand bij ABC Arkenbouw

Urk – In de nacht van vrijdag 31 augustus op zaterdag 1 september heeft er een felle brand gewoed bij een bedrijfspand aan de Griend op Urk.

Omstreeks 00:00 uur ontstond er brand in een grote afvalcontainer vlak naast het pand van ABC Arkenbouw. Al snel kwamen de vlammen boven de container uit waardoor de naastgelegen opgeslagen parketten isolatiemateriaal en de gevel van het gebouw ook begonnen te branden. De brandweer schaalde groots op vanwege mogelijke uitbreiding van de brand naar binnen toe. Twee ploegen uit Urk, de brandweerlieden uit Ens en de hoogwerker uit Lelystad bestreden de brand.

De brandweer wist uitbreiding van de brand naar binnen toe te voorkomen. Desondanks ontstond er volgens de brandweer wel rook- en waterschade in het bedrijfspand. Na enige tijd blussen werd het sein ‘brand meester’ gegeven waarna de brandweerlieden langzaam konden inpakken.

De brand veroorzaakte veel rookontwikkeling boven industrieterrein Zwolsche Hoek. De directeur van ABC Arkenbouw en de politie hebben sterke vermoedens dat de brand is aangestoken. De recherche doet hier onderzoek naar.
2 reacties op “Felle brand bij ABC Arkenbouw”

Opnieuw verdachte brand op Urk – Regio25.nl zei:

[…] 1: Felle brand bij ABC Arkenbouw – Zondag 1 […]


Onderzoek naar reeks branden – Regio25.nl zei:

[…] 1: Felle brand bij ABC Arkenbouw – Zondag 1 […]


Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer