Drukte bij jubilerende brandweer

Noordoostpolder – Op alle brandweerkazernes in de gemeente Noordoostpolder werd zaterdag 30 juni feest gevierd en was publiek van harte welkom.

Dit jaar bestaat de brandweer in Emmeloord, Marknesse, Ens, Nagele, Creil en Rutten precies 75 jaar. Speciaal voor dit jubileum werd een grote open dag georganiseerd. In iedere plaats konden bezoekers een kijkje achter de schermen nemen bij de brandweer.

In Emmeloord was het meeste animo. Hier kwamen ongeveer 2.500 mensen op de open dag af. Naast de brandweer waren ook de ambulancedienst, politie en het Rode Kruis aanwezig. Gedurende de dag gaf de brandweer demonstraties, zoals vlam in de pan en een ongeval met beknelling. Ook de jeugdbrandweer kwam in actie voor een in scene gezette woningbrand.

In de dorpen om Emmeloord heen pakte de brandweer ook uit. Gezelligheid stond centraal. Bezoekers konden in de brandweerwagens kijken en alles te weten komen over het vak. Kinderen konden spelletjes doen met water. Her en der werd ook verse vis gebakken.

Op enkele plekken werden nieuwe potentiële vrijwilligers geworven. Zij zullen binnenkort meer informatie ontvangen over de opleiding tot brandweerman- of vrouw.

Mede dankzij het zonnige weer spraken de hulpverleners van een geslaagde dag. De brandweer zet in gesloten kring zaterdagavond het feestje door.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer