Dronken bestuurder raakt rijbewijs kwijt

Emmeloord – Op zaterdagavond 4 mei heeft de politie het rijbewijs ingenomen van een beschonken automobilist in Emmeloord.

Agenten zagen op de Moerasandijviestraat een voertuig rijden voorzien met een uitvoerkenteken. Dit speciale kenteken is 14 dagen geldig na afgifte. Bij navraag bleek dit kenteken al in maart te zijn afgegeven waarop de agenten besloten om het voertuig en de bestuurder te controleren. Bij het zien van het stopteken ging de automobilist er echter met hoge snelheid vandoor. Hierop ontstond een korte achtervolging. Het voertuig stopte uiteindelijk op De Balkan.

De bestuurder bleek na onderzoek onder invloed te zijn van alcohol. Op het politiebureau blies de bestuurder 615 ug/l. Dat promillage is erg hoog waarop het rijbewijs werd ingevorderd.

De BMW werd door de politie in beslag genomen en daarnaast kreeg de bestuurder boetes voor het negeren van het stopteken en het rijden met een ongeldig kenteken. Binnenkort zal de automobilist zich moeten verantwoorden voor de rechter.

De politie had verder een drukke horecanacht met verschillende incidenten, aldus wijkagent Michel op Twitter.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer