Drie aanhoudingen voor hennepplantage

Ens – In een woning aan de Kruisstraat in Ens trof de politie woensdag 2 december een hennepkwekerij aan met 289 kleine planten. Er werden drie verdachten aangehouden, in de leeftijden tussen de 20 en 28 jaar oud.

Naar aanleiding van een melding om 22.30 uur gingen agenten polshoogte nemen. Toen de agenten ter plaatse kwamen troffen zij op de eerste verdieping van de woning, een hennepkwekerij aan.

De plantage had een oppervlakte van 2.90 meter bij 5.10 meter. Op zolder werd hennepafval aangetroffen, waarbij agenten één eerdere oogst konden vaststellen.

De kwekerij is door het hennepteam ontmanteld en geruimd. Er was ook sprake van stroomdiefstal. De drie verdachten zullen worden gehoord.

Waarschuwing

De politie vraagt de burger mee te helpen met het opsporen van hennepkwekerijen. Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000

Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

–    Aanwezigheid van hennepgeur

–    Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting

–    Constant zoemend of ronkend geluid

–    Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer