Diesel op A6 door lekke brandstoftank

Emmeloord – Op de A6, ter hoogte van de afrit naar de Hannie Schaftweg, is donderdagmiddag 16 mei een vrachtwagen met pech komen te staan.

De truck zat zonder brandstof. Niet omdat de chauffeur vergeten was om te tanken maar vanwege een lek in de dieseltank. De lekkage ontstond nadat de vrachtwagen over een stuk ijzer reed die vervolgens de brandstoftank doorboorde. De vrachtwagen werd stilgezet op de vluchtstrook. De diesel stroomde vervolgens via de vluchtstrook de berm in. De opgeroepen brandweerlieden hebben de tank dichtgeplakt en korrels over de verloren diesel gestrooid.

De rechterrijstrook van de A6 richting Lelystad was even afgezet. Dit veroorzaakte een kleine file. Rond 18:00 uur werd de rijbaan weer vrijgegeven en verdween de file.

De vrachtwagen is door een berger opgehaald. Een gespecialiseerd bedrijf zal het wegdek gaan schoonmaken. Ook de vervuilde grond van de berm zal worden afgegraven. Hoelang dit gaat duren is onbekend.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer