Celstraffen en TBS voor moord Noorderkroon

Emmeloord/Lelystad – De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt een 23-jarige verdachte tot 10 jaar cel en TBS en een 50-jarige verdachte tot 14 jaar cel. De twee mannen, vader en zoon, brachten op 12 december 2014 in een woning aan de Noorderkroon in Emmeloord een 54-jarige man om het leven.

Het slachtoffer kwam door ernstig geweld om het leven. Volgens de rechtbank is sprake van het medeplegen van moord. De verdachten hadden tussen de geweldshandelingen door voldoende tijd om na te denken over de gevolgen van hun daden.

De zoon wordt daarnaast ook veroordeeld voor het in brand steken van de woning. De vader wordt hiervan vrijgesproken, zijn rol in de brandstichting kan niet worden bewezen. De zoon wordt ook veroordeeld van bedreiging van hulpverleners en vernieling in een instelling op 30 oktober 2014.

Verdachten hebben een gruwelijke moord gepleegd. Dit terwijl er geen enkel motief aanwezig lijkt te zijn geweest, anders dan dat de verdachten veel alcohol hadden gedronken en het daardoor tot escalatie is gekomen. De rechtbank heeft daarom besloten tot opleggen van onvoorwaardelijke vrijheidsstraffen van aanzienlijke duur.

Deskundigen achten de zoon verminderend toerekeningsvatbaar. De rechtbank legt aan deze verdachte een gevangenisstraf van 10 jaar op en TBS met dwangverpleging. Bij de vader zijn geen aanwijzingen voor enige vermindering van de toerekeningsvatbaarheid. De rechtbank veroordeelt hem tot een gevangenisstraf van 14 jaar.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer