Buurman beloond voor heldendaad bij woningbrand

Emmeloord – Michel Winterswijk uit Emmeloord is maandag 21 september in het zonnetje gezet vanwege een succesvolle reddingsactie.

Het is 08:30 uur, zaterdagochtend 22 augustus. Michel ligt nog te slapen als zijn vriendin hem wakker maakt. Zij hoort geschreeuw bij de buren. Wat blijkt? De woning staat in brand.

De buurvrouw en haar kinderen zitten vast op de eerste verdieping. Michel twijfelt geen moment: hij pakt een kliko, gaat erop staan en haalt zo de kinderen uit het brandende huis. Een andere buurman komt aangesneld met een ladder, samen brengen ze ook de moeder in veiligheid.

Heldendaad
Omdat Michel levensreddende handelingen verrichte, werd hij geëerd. Hij en zijn vriendin kregen bezoek van burgemeester Jan Westmaas van Noordoostpolder en Marc Bus van de brandweer.

Michel werd bedankt voor zijn inzet en ontving een grote bos bloemen. Zelf vindt hij het de normaalste zaak van de wereld: “Als er zoiets gebeurt, dan handel je gewoon. Daar denk je niet over na.”

Naar omstandigheden gaat het inmiddels goed met de moeder en haar kinderen. Hun huis was na de brand onbewoonbaar. Daarom hebben ze elders onderdak gekregen.

In onderstaande video vertelt Michel hoe hij en zijn buurman het gezin die ochtend hebben gered:

Het is 8.30 uur, zaterdagochtend. Michel ligt nog te slapen als zijn vriendin hem wakker maakt. Zij hoort geschreeuw bij…

Geplaatst door Brandweer Flevoland op Maandag 21 september 2020Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer