Brugwachtershuisje in puin gereden

Tollebeek – Het brugwachtershuisje van de Tollebekerbrug is sinds woensdagochtend 6 juli niet meer. Een trekker met aanhanger heeft deze door een uitwijkmanoeuvre in puin gereden.

Het ongeluk gebeurde doordat de trekker, welke per aanhanger lege kisten vervoerde, op de brug moest uitwijken voor een vrachtwagen. De bestuurster van de trekker nam de binnenbocht, waardoor de aanhanger het huisje mee trok. Het dak van het huisje viel naar beneden en belandde op het fietspad. Niemand raakte gewond.

Het scheepvaartverkeer werd vanwege de aanrijding tijdelijk stilgelegd. Inmiddels word de brug weer op afstand, zoals gewoonlijk, bediend. Het gehele brugwachtershuisje is verwoest. Het puin werd begin van de middag opgeruimd.

Een Tollebeker hoorde een rare klap en kwam een kijkje nemen. Hij betreurde het ongeluk; ‘Ontzettend zonde. Het huisje was de laatste jaren niet meer in gebruik, maar toch is het een stukje historie wat is verwoest.’ De man vertelde ook dat het huisje en de brug al ongeveer 50 jaar bestaan. ‘Het mooiste van de brug is dus nu verleden tijd.’
Een reactie op “Brugwachtershuisje in puin gereden”

Tractor rijdt brugwachtershuisje Tollebekerbrug omver - Noordoostpolder zei:

[…] Regio25.nl raakte de tractor met aanhanger het huisje tijdens een uitwijkmanoeuvre voor een tegemoetkomende […]


Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer