Brandweer uitvoerig getoetst in Ens

Ens – Verschillende brandweerploegen uit Flevoland, Overijssel en Gelderland hebben zaterdag 4 maart meegedaan aan de vaardigheidstoetsen in Ens.

Er werd door in totaal 17 ploegen op twee wedstrijdbanen gespeeld. “Een variërend scenario houdt de ploeg op scherp. Soms gaat het minder en soms gaat het beter”, zei de jury tijdens de beoordeling.

Ernstig verkeersongeval
In één van de scenario’s werd een ernstig verkeersongeval nagebootst. Een bestelauto schoot op de Waterkant onder een landbouwvoertuig, waardoor een andere auto moest uitwijken. Die raakte een dixi en kwam even verderop in een sloot tot stilstand. In totaal waren er drie ‘slachtoffers’, waarvan één persoon moest worden gereanimeerd. De twee anderen bevonden zich in de dixi en in de te water geraakte auto. De meeste ploegen hadden dit scenario snel in de smiezen en konden binnen de gestelde tijd de klus klaren.

Brand in spuiterij
Op de andere wedstrijdbaan woedde ‘brand’ in een spuiterij van het bedrijf Zuidberg. Twee ‘slachtoffers’ moesten uit het pand worden gered en ook de brand moest vakkundig worden geblust. Buiten stond een werknemer met brandwonden de spuitgasten op te wachten. “Een pittige inzet”, vertelde een vrijwilliger van brandweer Harderwijk. “Onze ademluchtflessen waren super snel leeg omdat we veel moesten rennen en tillen.”

Flevoland in de prijzen
Om 19:30 uur waren alle punten van de jury geteld. De uitslag was bekend. De wedstrijdploeg uit Emmeloord wist bij het verkeersongeval de tweede plaats te behalen. Deze ploeg zal op 20 mei, samen met de nummer 1 uit het Gelderse Beesd, gaan strijden in de vervolgronde in Hardenberg.

Klik hier voor de complete uitslag op de baan van het ongeluk.

Klik hier voor de complete uitslag op de baan van de brand.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer