Brandweer rustig tijdens februaristorm

Flevoland – De februaristorm op donderdag 23 februari is, met relatief weinig meldingen voor de hulpdiensten, rustig verlopen.

Start van de storm
De wind begon in de loop van de middag flink aan te trekken. De eerste melding stormschade was voor de brandweer van Nagele, waarna ook al snel de ploegen van Rutten en Emmeloord op pad werden gestuurd.

Stukken boom op A6 
Stukken van een boom braken rond 17:15 uur langs de A6 bij Bant af. De takken lagen op het wegdek, waardoor er een file in de richting van Joure ontstond. De brandweer heeft samen met Rijkswaterstaat de rijbanen vrij gemaakt.

Boom omgewaaid 
Een grote boom waaide rond 19:00 uur om en kwam op de Ettenlandseweg bij Marknesse terecht. Met een shovel werd de boom van de weg gehaald. Brandweerlieden uit Vollenhove hebben het wegdek schoon geveegd. De weg was tijdelijk afgesloten.

Bruggen en windmolens buiten werking
De Ramspolbrug werd de gehele dag niet bediend, meldt Rijkswaterstaat. Ook de windmolens langs de dijken van de polder stonden uit. Dit werd gedaan om de wieken te beschermen.

Rustige dag
Over het algemeen hebben de hulpverleners een rustige dag beleefd. Voor de brandweer bleef het bij omgewaaide bomen en overige kleine stormschades. Er hebben zich geen grote incidenten voorgedaan.

Onderstaande foto’s vanaf de Ettenlandseweg: Jordi Posthuma
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer