Brandweer rukt uit voor ‘stalbrand’

Tollebeek – De brandweer is maandag 14 december rond 14:45 uur uitgerukt naar een melding van een stalbrand aan de Karel Doormanweg.

In een koeienstal werd gewerkt aan een melkrobot. Tijdens het lassen kwamen enkele vonken bij de mestput terecht waardoor de daar aanwezige mestgassen tot ontbranding kwamen. De werknemers hoorden een harde knal en zochten buiten een veilige plek op. De mannen en de koeien in de stal bleven ongedeerd.

Met een sisser afgelopen
De brandweer werd gebeld en kwam met drie blusvoertuigen ter plaatse. Men hoefde uiteindelijk geen brand te blussen, maar deed wel een nacontrole. Er werd wat water gespoten op de plek waar de kleine explosie had plaatsgevonden. Zo kon de temperatuur naar beneden worden gebracht, aldus de brandweer. Het incident liep met een sisser af.

Om de brandweer een veilige werkplek te geven was de Karel Doormanweg tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Na ongeveer drie kwartier konden de hulpverleners inpakken.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer