Brandweer redt vastzittende torenvalk

Emmeloord – De brandweer is donderdagmiddag 24 januari rond drie uur in actie gekomen voor een roofvogel in ‘hoge’ nood in Emmeloord.

Bij het gebouw van de Nederlandse Algemene Keuringsdienst (NAK) aan de Randweg zat een torenvalk vast in het topje van een boom. Het personeel aldaar alarmeerde de brandweer. Het beestje hing er vermoedelijk al een paar uur.

De brandweerlieden zaagden wat takken uit de boom, waarna ook de tak met daaraan de torenvalk los kwam. Het beestje werd bevrijdt en wist een landing in de struiken te maken, maar er zaten geen vliegbewegingen meer in. De brandweer heeft de roofvogel opgevangen in een kist en meegenomen naar de kazerne. Daar kon het dier opwarmen waarna het door een medewerker van de dierenambulance werd opgehaald. De torenvalk heeft door het avontuur letsel aan z’n staart opgelopen maar voor zover bekend gaat het verder goed met hem.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer