Brandweer Ens wint goud

Ens/Oldebroek – De brandweerlieden uit Ens hebben zaterdag 12 mei de gewestelijke vaardigheidstoetsen gewonnen.

Het scenario tijdens deze brandweerwedstrijd begon met de melding van een brand in het pand van Trendhout aan de Mheneweg Zuid in Oldebroek. De politie vroeg om assistentie van de brandweer. Zij waren daar al vanwege een vechtpartij tussen een verkoper en twee kopers van een tuinhuis. Terwijl één van de kopers buiten op de vuist gaat met de verkoper, loopt de andere koper het bedrijf binnen om brand te stichten. Daar is nog een werknemer aanwezig en uiteindelijk worden de koper en werknemer door de brand opgesloten in het pand.

Bij aankomst van de brandweer was de ruzie nog niet gesust door de politie. Op straat lag onder andere een gewond persoon. Ook daar kon de brandweer eerste hulp bij bieden en was er voor hen dus sprake van in totaal drie slachtoffers. Nadat de politie de vechtpartij onder controle had, kon de brandweer echt in actie komen. Aan hen de taak de slachtoffers zo snel een veilig mogelijk buiten te krijgen en de brand te doven.

Tijdens de wedstrijd werd veiligheid en vakmanschap nauwkeurig getoetst door een jury. Onderlinge communicatie en een goede taakverdeling zijn hierin belangrijke punten. In totaal deden negen geselecteerde brandweerploegen uit heel Nederland mee. De brandweerlieden van Ens behaalden de meeste punten op de vaardigheidstoets en wisten daarmee de hoofdprijs van deze wedstrijd mee naar huis te nemen. Brandweer Ens wist een paar weken terug ook al goud te winnen op de lokale kwalificatiewedstrijd in Wageningen.

Op aanstaande zaterdag 16 juni zullen de spuitgasten deelnemen aan de halve finale in het Drentse Beilen. Hiermee kunnen zij zich kwalificeren voor de landelijke finale en daarmee beste van Nederland te worden.

Een verslag van Brandweer Ens is te vinden op Facebook.

Foto’s: Maikel HendriksenLaat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer