Brandweer Ens vijfde bij wedstrijden

Ens – De brandweerlieden van Ens deden zaterdag 16 juni mee aan de tweede ronde van de Gewestelijke brandweerwedstrijden.

De wedstrijdlocatie was dit keer in het Drentse Beilen. De brandweerlieden moesten zich inbeelden dat zij de wedstrijd speelden op een willekeurige vrijdagavond rond 23:00 uur. Men kreeg een automatische brandmelding bij een zalencentrum en ging snel ter plaatse. Aangekomen bleek dat er binnen een trouwfeest aan de gang was en dat er brand woedde elders in het gebouw. Inmiddels was het zo gezellig geworden dat de gealarmeerde politie eraan te pas moest komen een vechtpartij te sussen, die was ontstaan op de dansvloer.

Terwijl de politie begon met ontruimen van het zalencentrum, focuste de brandweer zich op de brand. Die woedde in de kelder onder het podium van de feestzaal, waarop nog een DJ stond te draaien. Ook bleek dat er nog twee slachtoffers in de kelder aanwezig waren. Die heeft de brandweer snel naar buiten gebracht en overgedragen aan de ambulancedienst.

Terwijl men binnen druk bezig was, merkte de chauffeur van de brandweerwagen buiten op dat er rook uit het dak begon te komen, een teken dat de brand zich begon uit te breiden. Uiteindelijk had de brandweer het vuur, dat woedde in drie verschillende ruimtes, snel onder controle. Nadat de brand was geblust en alle slachtoffers waren gered, konden de spuitgasten inpakken.

Tijdens de wedstrijd liep continu een vakkundige jury met de brandweerlieden mee. Bij de prijsuitreiking bleek dat de brandweer van Ens de vijfde plaats had behaald. “Wij als Post Ens kijken terug op een zeer geslaagd wedstrijd jaar door eerste te worden in Wageningen, eerste in Oldebroek en vijfde in Beilen!”, vermeldde de ploeg op Facebook.

Foto’s: Maikel HendriksenLaat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer