Brandweer druk met eigenwijze kat

Emmeloord – De brandweer is maandagavond 18 januari druk in de weer geweest voor een nogal eigenwijze kat.

De baasjes van poes Mienke hadden hun huisdier sinds maandagochtend niet meer gezien. Tijdens een rondje lopen door het park nabij De Fjord zagen ze Mienke hoog in een boom zitten. De kat wou maar niet naar beneden komen, ook niet door te lokken met kattenbrokjes. Het beestje ging zelfs nog even wat hoger zitten.

Na een tijdje werd de brandweer gebeld. Zij hebben met een lange ladder geprobeerd de poes uit de boom te halen, echter lukte dit niet. Hierop werd een hoogwerker uit Kampen opgeroepen. Deze kon helaas ter plekke niet dichtbij de boom komen door de smalle paden. Vanwege de vorst wou het baasje de kat uit de boom hebben, daarom werd in overleg besloten de kat met iets-minder-vriendelijke maatregelen uit de boom te halen.

Mienke is met behulp van een straal water uit de boom gekomen, waarna ze zich snel uit de pootjes heeft gemaakt. De baasjes en de brandweer konden in ieder geval weer opgelucht huiswaarts keren.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer