Brandje na explosie in vrachtwagen

Urk – In de cabine van een vrachtwagen is vrijdag 21 augustus brand ontstaan na een kleine explosie. Hierbij raakte de vrachtwagenchauffeur gewond.

De truck stond geparkeerd langs de Griend op het industrieterrein van Urk. De vrachtwagenchauffeur wilde even na 08:00 uur een hapje eten klaarmaken en zette daarom zijn gaskooktoestel aan. Echter ging dat behoorlijk mis.

Door nog onbekende oorzaak ontstak het gas, dat zich in de cabine had opgehoopt. Hierop volgden een kleine explosie en een steekvlam, aldus de brandweer.

Na de ontploffing ontstond er een kleine brand. Die kon snel worden geblust. De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse en deed een nacontrole.

De vrachtwagenchauffeur liep lichte brandwonden op aan zijn handen en polsen. De brandweer verleende eerste hulp waarna ambulancepersoneel de man verder heeft behandeld.

Zwaar beschadigde cabine
Het interieur van de vrachtwagen liep veel schade op door het brandje. De cabine zelf is ontzet door de druk van de explosie. De deuren en ramen wilden niet meer dicht en in de zijkant van de cabine zaten flinke deuken.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer