Boot en schuurtjes in korte tijd uitgebrand

Urk – Een drukke avond voor de brandweer op Urk zondag 16 april. Een boot en twee schuurtjes gingen in korte tijd in vlammen op.

Een eerste melding kwam rond 22:30 uur binnen. Getuigen namen aan De Meer op het industrieterrein een doffe knal waar en zagen een bootje in brand staan. Bij aankomst van de hulpdiensten was het onduidelijk of er ook personen op het bootje of in het water aanwezig waren. Op de wal stond wel een grote groep jeugd, welke erg veel overlast veroorzaakte. De brandweer ging met duikers het water in om zoekslagen te maken. Echter trof men geen personen aan. De boot is volledig uitgebrand.

Tijdens de afhandeling van het brandende bootje, kreeg de brandweer een nieuwe melding. Aan de Staartweg stonden op een volkstuinencomplex twee schuurtjes in brand. Door een snelle blussing was de brand snel onder controle. Eén van de schuurtjes bleef nog deels overeind, de ander brandde tot de grond toe af.

De politie gaat in beide gevallen uit van baldadigheid en brandstichting. Agenten zijn een onderzoek gestart.
2 reacties op “Boot en schuurtjes in korte tijd uitgebrand”

Getuigenoproep na brandstichtingen – Regio25.nl zei:

[…] stukken bossages en twee auto’s gingen in vlammen op. Het was met name raak tijdens Pasen en de Koningsnacht. Omdat de politie in alle gevallen aanwijzingen heeft van brandstichting, doet […]


Boot uitgebrand langs De Meer – Regio25.nl zei:

[…] vaker brandstichtingen plaatsgevonden, waaronder precies een jaar geleden. Toen ging met Pasen een kleinere boot in vlammen […]


Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer