Bijzondere vondst in trage auto op A6

Noordoostpolder – Een opvallend langzaam rijdende auto op de A6 trok zondagnacht 3 juli de aandacht van de politie, is te lezen op Instagram.

De agenten spotten de auto op de snelweg tussen Bant en Lemmer. Na een controle in het politiesysteem bleek de eigenaar van het voertuig geen geldig rijbewijs te hebben. Bij Lemmer kreeg de automobilist een volgteken.

Volgens de politie begreep de bestuurder het volgteken niet. “Na wat overtuigingskracht hebben wij het voertuig toch aan de kant kunnen zetten.” schrijft men op Instagram.

Heel veel sigaretten
Tijdens de controle bleek de bestuurder inderdaad niet in het bezit te zijn van een rijbewijs, maar wat misschien nog wel interessanter was, is de grote hoeveelheid sigaretten die hij vervoerde.

In de auto lagen tien dozen en vuilniszakken met in totaal 350 sloffen sigaretten. Deze zouden voor de illegale handel zijn geweest. Als je reist binnen Europa mag je maximaal 800 sigaretten bij je hebben. In dit geval werd de norm fors overschreden, het ging om tienduizenden sigaretten.

Meerdere bekeuringen
De automobilist heeft boetes gekregen voor het rijden zonder rijbewijs en het negeren van het volgteken. De Douane heeft alle sigaretten in beslag genomen en gaat nog bepalen wat het boetebedrag voor de smokkelwaar wordt.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Politie Noordoostpolder en Urk (@politie_nop_urk)
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer