Auto gaat kopje onder in Zwolsevaart

Marknesse – Een personenauto is dinsdag 4 juli rond 17:00 uur de Zwolsevaart bij Marknesse ingerold. Niemand raakte hierbij gewond.

De auto stond net geparkeerd bij een woning aan de Rietpluim, toen het voertuig ineens wegrolde en het water in dook. De politie kwam met spoed ter plaatse maar er bleken geen mensen meer in de auto te zitten. Het voertuig lag midden in de vaart en was inmiddels naar de bodem van de vaart gezonken. Het scheepvaartverkeer werd hierdoor tussen Marknesse en Emmeloord lange tijd stilgelegd.

Het duurde enkele enkele uren voordat de berging kon beginnen. Er moesten een duiker en een speciale kraan worden ingeroepen. Een aardige buurtbewoner in een bootje heeft samen met de duiker gezocht naar de auto. Na enige tijd is het voertuig gevonden door de duiker. Hierna kon de berging beginnen, die tot ongeveer 22:00 uur heeft geduurd. Toen kon ook het scheepvaartverkeer weer worden hervat.

De bergingsactie zorgde voor tientallen toeschouwers op de kant. De oorzaak van het ongeluk is een vergeten handrem van de auto geweest.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer