Arrestaties na vernielingen gemeentehuis

Urk – De politie heeft drie aanhoudingen verricht in het onderzoek naar vernielingen bij het gemeentehuis aan de Singel op Urk.

Iets meer dan een maand geleden, op zaterdagavond 15 februari, pleegde een groep van ongeveer 100 jongeren meerdere vernielingen.

Tijdens de ongeregeldheden werd er voor duizenden euro’s schade toegebracht aan onder andere de ruiten van het gemeentehuis. Er werd gebruik gemaakt van zwaar vuurwerk, stenen en er werd met wapens in de lucht geschoten.

Afgelopen week zijn drie Urkers van 17, 18 en 21 jaar aangehouden voor het schieten en zijn er bij doorzoekingen onder andere vuurwapens aangetroffen. De verdachten zijn op 12 maart voorgeleid aan de rechter-commissaris en onder strikte voorwaarden, zoals een avondklok en contactverbod, geschorst. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer