Appartementen ontruimd na brand

Emmeloord – In de nacht van zaterdag 30 juni op zondag 1 juli is er bij seniorencomplex De Diemenhof aan de Diemenlaan in Emmeloord brand ontstaan.

De hulpdiensten werden even na 01:30 uur gealarmeerd voor een woningbrand. Bij de melding zou er mogelijk nog sprake zijn van een persoon in de woning. Nadat de hulpdiensten ter plekke kwamen bleek dit niet het geval te zijn.

Volgens de brandweer zou de brand zijn ontstaan in een prullenbak op het balkon van een appartement op de eerste verdieping. Bij aankomst van de brandweer bleek de brand ook deels naar binnen toe te zijn geslagen. De brandweerlieden wisten door een snelle blussing escalatie van de brand te voorkomen.

Vanwege rookontwikkeling in het complex werden het desbetreffende appartement en elf omliggende appartementen ontruimd. De bewoners werden tijdelijk opgevangen in het restaurant van De Diemenhof. Na het ventileren konden rond 03:30 uur 11 appartementen weer worden bewoond. De twaalfde, waar tevens de brand woedde, raakte flink beschadigd en is tijdelijk onbewoonbaar verklaard. De bewoner krijgt elders onderdak.

Meerdere ambulances waren vanwege de ontruiming ter plaatse. Een woordvoerder van de brandweer kon vertellen dat er niemand bij de brand gewond is geraakt. De precieze oorzaak van de brand is nog onbekend.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer