Ambulancepersoneel in Flevoland staakt

Flevoland – Het personeel van GGD Flevoland legt deze week twee keer het werk neer. De ambulancemedewerkers zitten al langdurig zonder goede CAO en voeren actie’s voor meer salaris en betere arbeidsomstandigheden.

Twee weken terug werd er ook al een staking aangekondigd, echter kon deze door omstandigheden niet doorgaan. Niet al het personeel kon toen op tijd worden ingelicht.

De werkonderbrekingen vinden nu plaats op woensdag 21 en vrijdag 23 oktober. Van 12:00 uur tot 16:00 uur zullen dan alleen nog spoedeisende ritten worden gereden. De zogenaamde A2- en B-urgentie, zoals ambulanceritten zonder spoed of vervoer van- en naar ziekenhuis, zullen allemaal worden genegeerd. Ook zijn er afspraken gemaakt om de veiligheid van de patiënt te waarborgen.

De werkonderbreking vindt op landelijke schaal plaats. Ook in de veiligheidsregio’s Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Noord-Holland Noord, Kennemerland, Noord-Oost Gelderland, Gelderland Zuid en Zuid-Holland Zuid wordt het werk tijdelijk neergelegd.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer