AED burgerhulpverlening van start

Noordoostpolder – Sinds vandaag, maandag 11 januari, is in de gemeente Noordoostpolder het project ‘burgerhulpverlening’ gestart. Heeft u een EHBO- of een BHV-diploma? Wilt u helpen wanneer iemand in uw buurt een hartstilstand heeft? Word dan burgerhulpverlener bij HartslagNU.nl in uw eigen omgeving! HartslagNU.nl schakelt burgerhulpverleners in wanneer iemand in de buurt een hartstilstand heeft.

Hoe werkt het?

Zodra er bij de 1-1-2 meldkamer een melding van een reanimatie binnenkomt, krijgen aangemelde hulpverleners in de buurt een sms of pushbericht vanuit de HartslagNU-app. Op basis van de postcode van het incident worden automatisch maximaal 30 vrijwilligers gealarmeerd in een maximale straal van 1.500 meter rondom de plaats van het incident. Een aantal krijgt informatie over de locatie van het slachtoffer en een andere deel hoort waar de AED is. Heeft u tijd en bent u in de buurt? Ga dan snel naar de aangegeven locatie en verleen hulp. Overigens is reageren niet verplicht, maar wel zeer gewenst.

In ieder dorp zijn één of meer AED’s (Automatische Externe Defibrillator) geplaatst. Deze ondersteunen u bij de reanimatie. Het apparaat bepaalt of het slachtoffer een stroomstoot krijgt of dat er wordt gereanimeerd. Een stroomstoot kan nodig zijn om het hartritme weer op gang te brengen.

Snelle ondersteuning

Wethouder Hennie Bogaards: “HartslagNu is een mooi initiatief. Hoe meer mensen zich aanmelden, hoe beter we in staat zijn inwoners te ondersteunen bij een hartstilstand. Bij reanimatie telt echt elke seconde. Door de inzet van HartslagNU.nl kunnen we een slachtoffer snel helpen. Kortom: meld u aan!”

Certificaat

Om hulp te mogen geven, heeft u een reanimatie- en AED-certificaat nodig. Heeft u nog geen certificaat? Volg dan een korte opleiding bij:

EHBO-Noordoostpolder  0527 251 903
Stichting Reanimatie en AED  0527 618 208
DCSonline te Emmeloord  0527 620 649
ACVO te Emmeloord  0527 612 136
TvK Instructie BV Emmeloord  0527 699 535

Zorgverzekeraars vergoeden vaak geheel of gedeeltelijk de kosten van deze cursus.

Aanmelden?

Vanaf 11 januari 2016 is het project in de Noordoostpolder gestart. Gediplomeerde hulpverleners zijn nog steeds van harte welkom. Wilt u zich aanmelden of meer informatie verkrijgen? Bekijk dan deze website: http://www.hartslagnu.nl

Bekijk hieronder een reconstructie van BurgerAED:
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer