Aanhoudingen na vondst wietplantage

Creil – De politie heeft woensdag 13 januari twee aanhoudingen verricht na de vondst van een hennepkwekerij in een woning aan de Hertogstraat in Creil.

In het huis stonden ruim 300 hennepplanten. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgenomen. Vanwege de ontdekking werden twee inwoners van Creil aangehouden. Zij zijn ingesloten op het politiebureau. Inmiddels is de hennepkwekerij geruimd.

De recherche en het Openbaar Ministerie zullen zich over de zaak buigen. Vaak wordt er door de politie een ontnemingsrapportage opgemaakt waarbij het doel is dat de verantwoordelijke het crimineel verkregen geld terug moet betalen. Ook doet de netbeheerder aangifte met betrekking tot de diefstal van de stroom.

Politie waarschuwt
“Een hennepplantage in een woning is ronduit gevaarlijk. Elektra wordt knullig aangesloten met het risico op brand.”, vertelt wijkagent Michel Weessies op Instagram. Ook kan een burgemeester besluiten om een woning voor een bepaalde tijd te sluiten. Dat gebeurde recent nog in Bant en Emmeloord. De wijkagent benadrukt: “Reden genoeg om er niet aan te beginnen lijkt me.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Michel Weessies (@wijkagent_nop_noord)
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer