Zwemmer uit het water gered

Urk – De hulpdiensten werden zaterdag 20 april aan het begin van de avond gealarmeerd voor een drenkeling in het IJsselmeer vlak voor Urk.

Niet alleen de reddingboot van de KNRM, maar ook politie, meerdere ambulances en duikteams van de brandweer gingen onderweg. De KNRM was al snel bij de zwemmer die in problemen was geraakt.

Een man was op de kant bezig met een rubberbootje toen het plots het water opwaaide. De man zwom achter het bootje aan maar raakte door het koude water in de problemen. De drenkeling werd door een paar Urkers uit het IJsselmeer gered, aldus een woordvoerder van de kustwacht. Even later werd hij opgehaald door de reddingboot en opgevangen bij het KNRM-station aan de Domineesweg. Daar kwamen ook de overige hulpdiensten naartoe. De man had onderkoelingsverschijnselen maar hoefde uiteindelijk niet naar het ziekenhuis. De brandweer kon met onverrichte zaken retour.

De temperatuur mag dit weekend dan wel boven de 20 graden komen, het water in het IJsselmeer is nog niet op goede temperatuur om te kunnen zwemmen. Daar wordt dan ook voor gewaarschuwd.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer