Zeer grote brand verwoest bedrijfspand

Swifterbant – Aan De Maalstroom, op het industrieterrein van Swifterbant, heeft in de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 april een zeer grote brand gewoed.

De brand ontstond rond 01:30 uur in een bedrijf dat mini-trekkers maakt en verkoopt. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het pand. Er waren luide knallen te horen en er was sprake van een flinke zwarte rookwolk.

Een geluk bij de brand was dat de rook precies langs Swifterbant trok, dus inwoners hadden weinig overlast. De brandweer gaf wel aan dat er aan de oostelijke rand van het dorp verbrand isolatiemateriaal is neergekomen. “Mensen kunnen dat gewoon bij het restafval gooien, maar daarna wel even de handen wassen.”, aldus brandweerwoordvoerster Nellie Ras.

De brandweer rukte met groot materieel uit. Brandweerlieden uit Swifterbant, Dronten, Lelystad, Nagele en Urk werden ingezet om de brand te bestrijden. Ook de meetploeg uit Ens en een adviseur gevaarlijke stoffen uit de regio IJsseland kwamen ter plaatse. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar een naastgelegen bedrijfspand. Het pand waar de brand uitbrak kan als verloren worden beschouwd.

Hoe de brand kon ontstaan is nog onduidelijk. Niemand raakte bij de brand gewond. De brandweer was rond het middaguur klaar met nablussen.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer