Zeer grote brand in boerenschuren

Rutten – Een grote brand heeft dinsdagavond 28 juli meerdere geschakelde schuren verwoest op een boerenerf aan de Wrakkenweg.

Bij aankomst van de eerste brandweerwagen, rond 17:50 uur, was de brand al uitslaand in een schuur achterop het terrein. Door de harde wind grepen de vlammen erg snel om zich heen. Binnen enkele minuten stonden ook de aangrenzende schuren in brand. Een zwarte rookwolk was in de wijde omgeving te zien.

Groot materieel
De brandweer kwam met vijf blusvoertuigen en een groot watertransport ter plaatse om de brand te bestrijden. Men wist door de vele mankracht te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de woning en twee andere panden op het erf. Een gastank naast de brand zorgde voor een gevaarlijke situatie maar kon door de brandweerlieden worden gekoeld waarmee escalatie uitbleef.

De brandweer van Rutten kreeg assistentie van de ploegen uit Creil, Emmeloord, Urk en Kuinre en van een hoogwerker uit Lelystad. Even na 19:00 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven. Het nablussen heeft nog tot in de nachtelijke uren geduurd.

Veel schade
De drie grote en aan elkaar gekoppelde schuren zijn tot de grond toe afgebrand. Daarin stonden onder andere landbouwmachines en kisten voor aardappelen.

Op het dak van de schuren lagen 350 zonnepanelen. De verbrande deeltjes hiervan zaten in de rook en zijn neergedaald ten oosten van Rutten. De gemeente gaat daar verdere zorg voor dragen. Volgens de brandweer is het beter om alle dieren voorlopig binnen te houden en niet te oogsten in het gebied Veneweg, Venepad en Lemsterweg.

Hoe de brand kon ontstaan is nog onduidelijk. Er vielen geen gewonden.

Uitruk 22 – 2020 17:42:13 28-07-20 P 1 BFL-02 (KLEINE BR) BR BRAND BIJGEBOUW (KEET/HOK/SCHUURTJE) N712 – WRAKKENWEG…

Geplaatst door Vrijwillige brandweer Rutten op Woensdag 29 juli 2020Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer