Woningen ontruimd vanwege gaslekkage

Emmeloord – Een aantal woningen in de Emmeloordse Rijnstraat zijn vrijdag 25 september ontruimd geweest vanwege een gaslekkage. Men raakte tijdens werkzaamheden een gasleiding waardoor meerdere bewoners tijdelijk ergens anders moesten onderkomen.

De gaslekkage ontstond rond 15:30 uur in een rijtjeswoning. Volgens buurtbewoners was men bezig met het aanleggen van glasvezel. Diverse hulpdiensten werden opgeroepen. Bij aankomst werd de straat in zijn geheel afgesloten en een vijf-tal woningen moesten vanwege veiligheidsredenen worden ontruimd. De brandweer heeft metingen verricht in en om de woning. Nadat ook netbeheerder Enexis ter plekke kwam, kon men de hoofdafsluiter van het gas dichtdraaien. Brandweerlieden hebben met een ventilator de woning geventileerd, wat veel tijd in beslag nam.

De bewoners konden rond 19:30 uur weer hun woningen betreden. Al met al heeft de gehele inzet zo’n vier uur geduurd, alles moest veilig worden achtergelaten.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer