Woningen ontruimd vanwege gaslek

Emmeloord – Eerste Paasdag, zondag 16 april, begon voor de hulpdiensten en bewoners van de Pallasstraat in Emmeloord anders dan gedacht.

Een bewoner was rond 10:00 uur bezig met het plaatsen van een hek in de voortuin, toen hij met een grondboor letterlijk door de gasleiding boorde. Een forse gaslekkage was het gevolg. De man belde zelf naar 1-1-2 en waarschuwde zijn buren, waarvan een aantal nog lagen te slapen. De brandweer en politie kwamen met spoed ter plaatse. Uit voorzorg werden door de hulpverleners zo’n 15 woningen ontruimd en ook de straat werd afgezet met linten. De brandweer verrichtte metingen in de omgeving, in afwachting op netbeheerder Liander.

Rond 11:00 uur werd de situatie als veilig beschouwd. Alle geëvacueerde bewoners konden toen weer terug naar hun woning. Liander heeft de gasleiding gerepareerd en de aangerichte schade met de bewoner afgehandeld. De man kon er achteraf wel om lachen.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer