Wielrenner ernstig gewond bij ongeluk

Swifterbant – Op woensdag 17 mei is een wielrenner rond 19:00 uur ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de Ketelmeerdijk bij Swifterbant.

De wielrenner, een 59-jarige man uit Oldebroek, fietste in een groep en kwam door onbekende oorzaak in aanraking met een voorbijkomende auto met aanhanger. Het ongeluk gebeurde in een flauwe bocht, net na de Ketelbrug, parallel aan de A6. De wielrenner kwam volgens de politie hard op het asfalt terecht. De traumahelikopter uit Amsterdam kwam ter plaatse en landde naast het strandje. Het medische personeel heeft het slachtoffer ter plekke gestabiliseerd, waarna de wielrenner met de traumahelikopter naar het ziekenhuis in Zwolle is gebracht.

De politie meldde donderdag dat een 49-jarige man uit IJsselmuiden, de bestuurder van de auto met aanhanger, is gehoord als verdachte. De fiets van het slachtoffer raakte zwaar beschadigd. Het wiel en de voorvork zijn afgebroken. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de precieze toedracht van het ongeluk. De Ketelmeerdijk was daarom enkele uren afgesloten voor al het verkeer.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer