Westerstorm zorgt voor veel problemen

Flevoland – Donderdag 18 januari trok een zware westerstorm over Nederland heen, welke veel problemen en schade veroorzaakte in de regio.

Er was sprake van zware windstoten tussen de 90 en 110 km/u. Tot een uur of 2 in de middag gold code rood. De provincie adviseerde mensen om niet de weg op te gaan en de politie riep mensen op om alleen 112 te bellen bij noodgevallen.

Gekantelde vrachtwagens
Het verkeer ondervond de meeste hinder door de storm. Vanaf 09:00 uur was de Frieseweg, langs Kampereiland tussen Ens en IJsselmuiden, lange tijd dicht vanwege een gekantelde aanhanger van een vrachtauto. Een passerende personenauto werd hierdoor geraakt en liep forse schade op. Wonder boven wonder kwamen de inzittenden met de schrik vrij.

Op de A6 tussen Emmeloord en de Ketelbrug en op de N50 vlak voor de Ramspolbrug bij Ens kantelden aan het einde van de ochtend verschillende vrachtwagens. Hierdoor waren de wegen tijdelijk afgesloten en ook de Ketelbrug was op last van de politie helemaal dicht. Voor zover bekend raakte er niemand bij de ongelukken gewond. In totaal moesten op de A6 en de N50 vier gekantelde trucks worden geborgen, wat nog de gehele middag in beslag heeft genomen.

Brandweer druk met meldingen
Naast alle verkeershinder, kwam de brandweer meerdere malen in actie voor meldingen van stormschade. Hun werk bestond vooral uit omgewaaide bomen van de weg verwijderen en losgewaaide dakbedekking en -pannen veilig stellen. De brandweerploegen van Emmeloord, Nagele, Urk en Marknesse zijn tussen 10:00 en 16:00 uur op pad geweest om de meldingen op verschillende locaties af te handelen.

Maatregelen tegen de storm
Vanwege de hoge waterstand werd de Balgstuw bij Ramspol voor de derde keer dit jaar opgeblazen. Ook bij deze storm kwam het waterpeil weer ver boven normaal uit, waardoor de stormvloedkering in werking trad en het achterliggende land beschermde. Volgens Rijkswaterstaat werd rond 13:30 uur het hoogste waterpeil ooit gemeten.

Inmiddels is de wind weer gaan liggen en zijn de problemen op de wegen afgehandeld. Ook alle waarschuwingen van het KNMI zijn ingetrokken.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer