Weinig overlast door noodweer

Flevoland – De onweersbuien van zondagavond 16 augustus hebben in het noorden van Flevoland nauwelijks voor overlast of schade gezorgd.

Het KNMI gaf voor een groot gedeelte van Nederland ‘code oranje’ af vanwege zware onweersbuien met veel regen en harde windstoten. Daar viel ook de provincie Flevoland onder maar de gemeentes Noordoostpolder en Urk kwamen er goed vanaf.

Twee meldingen
Op het Smedingplein, naast de Albert Heijn, in het centrum van Emmeloord brak een grote tak uit een boom waarna de weg gedeeltelijk versperd was. De brandweer kwam ter plaatse en ruimde het gevaarte op. De klus was snel geklaard.

Ook de brandweer van Ens rukte uit voor een melding van stormschade op de Kadoelerweg bij Kraggenburg. Verder waren er geen uitrukken voor de brandweerlieden in de Noordoostpolder of op Urk.

Lightning chasen
De politie kreeg tijdens het noodweer een melding van een verdachte situatie in het buitengebied van Nagele. De inzittenden van twee auto’s trokken de aandacht met hun ‘vreemde’ gedrag. Toen agenten polshoogte namen bleek het te gaan om twee fotografen die het perfecte plaatje van de bliksem probeerden te schieten. Voor de politie was er dan ook weinig meer te doen.

Dit bericht bekijken op Instagram

‘Lightning chasers’ in de #Noordoostpolder….. Zojuist een melding van een verdachte situatie aan een buitenweg in #Nagele. De inzittenden van twee auto’s trokken de aandacht met ‘hun gedrag’. Ter plaatse bleek het te gaan om twee fotografen die het perfecte plaatje van de bliksem probeerden te schieten. Ik heb het ook nog even geprobeerd en kwam niet verder dan een ietwat verlichte lucht. En dan moet ik ook nog eerlijk toegeven dat het een schermafdruk van een filmpje is geworden. Kortom; ik zal het bij #politiewerk houden…. Overigens terecht gebeld door de melder. Bel bij een verdachte situatie 112! Fijne avond! #politie #wijkagent #gemeentenop #Emmeloord #incidentenafhandeling

Een bericht gedeeld door Sander te Vaarwerk (@wijkagent_emmeloord_centrum) op
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer