Wateroverlast door leidingbreuk

Emmeloord – Een waterleiding onder de stoep tussen de Kometenhof en de Urkerweg is zondagochtend 14 november geknapt waarna er een soort kolkende rivier op straat ontstond.

De waterleiding knapte rond 08:00 uur. Duizenden liters water stroomden over straat, maar ook een achtertuin van een woning kwam blank te staan. De bewoners van het huis werden door een voorbijganger gewaarschuwd. Toen ontdekten zij ook dat hun kruipruimte vol met water liep.

De brandweer werd rond 09:30 uur ingeschakeld. Met behulp van een zeil, stenen, kleine greppels en een geïmproviseerde dam heeft men ervoor gezorgd dat het water niet de woonkamer in kon stromen. Vervolgens is de omgeving afgezet omdat er inmiddels ook een sinkhole in de stoep was ontstaan. Nadat waterbedrijf Vitens de watertoevoer had afgesloten, heeft de brandweer de kruipruimte leeggepompt.

Vitens liet weten dat het ging om een grote transportleiding. Deze vervoerd water over een lange afstand, in dit geval naar Urk, dus de leiding zit niet direct aangesloten op de woningen. Daardoor kwamen huishoudens in Emmeloord niet zonder water te zitten.

Op Urk waren er wel problemen. Daar kwam geen tot minder water uit de kraan. Inmiddels is er een oplossing gevonden, maar de waterdruk kan op sommige plekken nog wel laag zijn. Het is onduidelijk hoelang dit gaat duren, aldus Vitens.

Het repareren van de waterleiding heeft de hele zondag in beslag genomen. De gemeente zal de stoep later gaan herstellen.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer