Vrachtwagen in sloot door bijensteek

Nagele – Een vrachtwagen is woensdag 28 juli rond 12:30 uur van de A6 geraakt. Het ongeluk gebeurde op de snelweg tussen de Ketelbrug en Nagele.

De onfortuinlijke vrachtwagenchauffeur werd tijdens het rijden gestoken door een bij, verklaarde hij tegenover de politie. Door het ‘steekincident’ raakte de man de macht over het stuur kwijt, waardoor de vrachtwagen van de weg raakte en in een sloot tot stilstand kwam. De truck en oplegger liepen hierbij flinke schade op. De chauffeur bleef vrijwel ongedeerd en hoefde niet naar het ziekenhuis.

Urenlang opruimen
Het bergen van de vrachtwagen was een pittige klus. De oplegger was geladen met ongeveer 20 ton plastic afval. Doormiddel van een grijper werden de balen plastic uitgeladen, waarna het in containers is afgevoerd. Nadat ook de berm van plastic was ontzien, kon worden gestart met het bergen van de vrachtwagen zelf. Inmiddels was het al 18:00 uur.

Stouwdam Berging uit Oldebroek kwam met twee grote bergingswagens ter plaatse. Met behulp van dikke staalkabels heeft men de vrachtwagen uit de sloot getrokken. Vervolgens zijn de cabine en oplegger schoongespoten, waarna de zwaar beschadigde combinatie is afgesleept. Tot slot werd de berm hersteld en moest de sloot worden gesaneerd. De werkzaamheden hebben tot ongeveer 21:00 uur geduurd.

De rechterrijstrook van de A6 was urenlang afgezet. Hierdoor liep het verkeer veel vertraging op. Er stond een kilometerslange file in de richting van Emmeloord. Inmiddels is de snelweg weer compleet vrijgegeven.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer