Vrachtschip vol met water tegen de dijk

Creil – Bij de hulpdiensten is zondagavond een melding gedaan van een schip dat water maakte op het IJsselmeer tussen Urk en Lemmer.

Het ging om een binnenvaartschip, genaamd Bonito, dat zand vervoerde. Door nog onbekende oorzaak maakte het schip water ter hoogte van de Rotterdamse Hoek langs de dijk bij Creil. Om te voorkomen dat het schip nog verder met water vol zou lopen is het met de kop op de dijk gaan liggen. Er zou zo’n 300 ton water in het schip zijn gelopen. Meerdere reddingboten van de KNRM, van de stations Lemmer en Urk, kwamen ter plaatse om het water weg te pompen. Hiervoor werden drie pompen ingezet. De situatie was even na middernacht onder controle. Het pompen had effect, het schip maakte al snel geen water meer. De KNRM voorkwam dat Bonito zonk.

Volgens de kustwacht waren er drie personen aan boord van het schip. Zij zijn ongedeerd gebleven. Rond 01:00 uur werden de voorbereidingen getroffen om het schip van de dijk te slepen en naar een luwte op het water te brengen. De harde wind bemoeilijkte dit maar om 02:00 uur meldde de kustwacht dat het schip van de dijk was.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer