Viertal met wapens aangehouden in Kuinderbos

Luttelgeest – Zwaarbewapende agenten kwamen vrijdagavond 17 april in actie in het Kuinderbos nabij Kuinre en Luttelgeest.

De politie kreeg rond 20:00 uur een melding van een verdachte situatie aan de Hopweg. Een aantal personen zouden in het bos rondlopen met (vuur)wapens.

Meerdere politiewagens kwamen met spoed ter plaatse. Ook een politiehelikopter en het arrestatieteam werden ingeroepen. Het bosgebied werd hermetisch afgesloten door agenten in kogelwerende vesten.

Even voor 21:00 uur werden een viertal verdachte jongeren gespot in een auto. Zij zijn door een arrestatieteam aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Almere. In de auto van de verdachten trof de politie drie luchtdrukwapens aan. De wapens en de auto zijn voor nader onderzoek in beslag genomen.

Verklaring
De vier jongeren komen uit de gemeente De Fryske Marren. Het gaat om een 22-jarige man, twee 20-jarige mannen en een 16-jarig meisje. Het viertal is zaterdag verhoord en daarna in vrijheid gesteld. Naar verluid hadden zij in het bos vertier gezocht door schijfjes te schieten, aldus de politie. Het Openbaar Ministerie beslist over de afdoening van deze zaak.

De luchtdrukwapens van de verdachten. Foto: Politie Noordoostpolder/UrkLaat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer