Urk in de ban van brandstichtingen

Urk – De afgelopen weken zijn meerdere containers, bossages, voertuigen en een dixi het doelwit geweest van brandstichting. De politie doet daarom een oproep voor getuigen, welke iets weten over het opvallend toenemend aantal buitenbranden op Urk.

Sinds eind januari van dit jaar krijgt de brandweer met regelmaat melding van buitenbranden. Met name in en rondom de Schelpenhoek en op industrieterrein Zwolsche Hoek is het vaak raak. Er zijn tot nu toe ongeveer tien meldingen van brandstichtingen gedaan. Veelal vinden deze ook plaats in de avonduren, wat alles bij elkaar verdachte situaties oplevert.

Volgens de politie is bijna overal brandstichting als oorzaak aan te wijzen. Daarom doet men een oproep tot getuigen. Heeft u iets vreemds gezien, net voordat ergens brand uit brak? Of heeft u andere belangrijke informatie? Dan verzoekt de politie u contact op te nemen via 0900-8844. Ook vraagt men aan iedere burger, met name in het donker, alert te zijn op verdachte situaties op straat. Ziet u iets verdachts? Bel dan altijd 1-1-2.

Foto’s: Robert Bontkes – BrandopUrk.nl

Vanavond weer een brandstichting op Urk. 2 weken terug waren er ook al diverse brandjes. Graag extra opletten en bij verdachte situaties bellen met 112. Heeft u tips of informatie? Bel 0900-8844.

Geplaatst door Politie Noordoostpolder op vrijdag 11 maart 2016
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2023 Regio25.nl - Disclaimer