Uitslaande brand verwoest hoekwoning

Ens – Een uitslaande brand heeft in de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 mei een hoekwoning aan de Antony Coolijnstraat in Ens verwoest.

Het vuur ontstond iets voor 03:00 uur vermoedelijk op de zolder van de woning en sloeg al snel uit het dak. De bewoners werden wakker van de brand en konden op tijd en ongedeerd de woning verlaten, aldus de politie. De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plekke, waaronder uit Ens, Nagele, Vollenhove en een hoogwerker uit Kampen, om de brand te bestrijden. Er bestond een grote kans dat het vuur zou overslaan naar de buren. Dit wist de brandweer door een snelle inzet van binnenuit te voorkomen.

De schade door de brand is enorm, daarom kan de hoekwoning als verloren worden beschouwd. Voor de desbetreffende bewoners is elders onderdak geregeld. De naastgelegen woning liep alleen rook- en waterschade op. Daar konden de bewoners wel weer naartoe terug keren.

Bij daglicht kwamen een aantal nieuwsgierige dorpelingen een kijkje nemen bij de uitgebrande woning. “Onvoorstelbaar! We lagen in bed en werden wakker van sirenes. Toen we uit het raam keken zagen we een oranje gloed bij de achterburen. We wisten direct dat het goed mis was.”, vertelde een aanwonende van de Sportweg. Hoe de felle brand kon ontstaan, is nog onbekend.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer