Twee hennepkwekerijen opgerold

Luttelgeest/Emmeloord – De politie heeft op maandag 18 en dinsdag 19 januari twee hennepkwekerijen opgerold in de Noordoostpolder.

In totaal werden drie personen aangehouden. Ongeveer 1.000 planten zijn inmiddels vernietigd. Een nader onderzoek door een team van de politie, welke gespecialiseerd is in de strafbare feiten van hennepteelt, is ingesteld.

Honderden planten in een kelder

Maandagochtend kreeg de politie rond negen uur een melding van een mogelijke hennepkwekerij in een woning aan de Kade in Luttelgeest. Agenten gingen hierop polshoogte nemen. De bewoners lieten de agenten binnen waarna ze in de kelder twee ruimtes aantroffen met in totaal 610 planten. Verder werd de stroom illegaal afgetapt. Beide verdachten zijn aangehouden en de planten zijn vernietigd.

Tenten vol met hennepplanten

Dinsdag werd rond 05.05 uur een hennepkwekerij aangetroffen in een loods aan de Havenstraat in Emmeloord. Eerder die nacht zagen surveillerende agenten een auto bij de loods staan. De ramen van het voertuig waren niet bevroren. Daarom gingen de agenten op onderzoek uit bij het pand. Toen zij langs de loods liepen, roken ze een sterke wietlucht en hoorden zij het geluid van ventilatoren. Na onderzoek wisten de agenten de 39-jarige man uit Assendelft, welke in de loods aanwezig was, aan te houden. In het pand troffen de agenten twee afgetimmerde ruimtes aan. Hierin stonden 4 tenten met ieder 375 hennepplanten. Het Hennepteam is in kennis gesteld en onderzoekt de zaak.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer