Twee brandmeldingen op één middag

Emmeloord – De brandweerlieden van Emmeloord zijn vrijdagmiddag 18 januari in actie gekomen voor twee brandmeldingen.

Omstreeks 12:00 uur werd er een schoorsteenbrand gemeld in een woning aan de IJsselmeerlaan. Daar bleek in het schoorsteenkanaal een klein brandje te woedden. Het incident was snel onder controle. De brandweermannen hebben via een hoogwerker de schoorsteen geveegd. Dit kostte wel enige tijd, men kon rond 14:00 uur inpakken. Bewoners en omwonenden boden de hulpverleners na de klus koffie en broodjes aan.

Even na 16:00 uur rukte de brandweer opnieuw uit. Ditmaal voor een brandmelding in verzorgingshuis Wittesteijn. Een verbrand broodje in de magnetron van een appartement bleek de boosdoener. Een flink stank was het gevolg. De magnetron is naar buiten gebracht en de woning is geventileerd. De brandweer wist zo erger te voorkomen. De bejaarde bewoners bleven ongedeerd en ook de overige mensen konden warm in het verzorgingshuis blijven zitten.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer