Twee branden binnen één nacht

Urk – In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 september zijn twee bootjes en een personenauto in vlammen opgegaan op Urk.

De eerste melding kwam rond 02:15 uur binnen bij de hulpdiensten van een scheepvaartbrand aan de Griend op het industrieterrein. In het water aldaar stonden twee bootjes in lichterlaaie. De brandweer wist het vuur snel te blussen.

Iets voor 03:30 uur kwam er een tweede melding van een brand op Urk. In een hofje achter een aantal woningen aan de Zuiderpalen stond een geparkeerde auto in brand. De brandweer was snel ter plekke en kon voorkomen dat het vuur zich uitbreidde naar het pand van een kapsalon. De ruit daarvan was al gesprongen. De uitgebrande Seat Ibiza is total loss verklaard.

De politie doet in beide gevallen onderzoek naar de mogelijkheid van brandstichting. Op Urk zijn de afgelopen weken meerdere verdachte branden geweest. Zo brandde afgelopen dinsdag een sloopauto uit naast de brandweerkazerne en zorgde een felle containerbrand bij ABC Arkenbouw begin deze maand voor de inzet van veel brandweerlieden. De politie weet niet of de branden een verband met elkaar hebben.
2 reacties op “Twee branden binnen één nacht”

Opnieuw verdachte brand op Urk – Regio25.nl zei:

[…] 5 & 6: Twee branden binnen één nacht – Zondag 16 […]


Onderzoek naar reeks branden – Regio25.nl zei:

[…] 5 & 6: Twee branden binnen één nacht – Zondag 16 […]


Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer