Storm Francis laat weinig schade achter

Flevoland – De brandweer in noordelijk Flevoland is woensdag 26 augustus een paar keer uitgerukt vanwege schade of overlast door zomerstorm Francis.

In totaal waren er 6 meldingen voor de brandweer in de Noordoostpolder en op Urk. Het ging vooral om afgebroken takken en omgewaaide bomen.

Vroege wekker
De storm was aan het begin van de ochtend op haar sterkst. Voor sommige brandweerlieden begon de dag behoorlijk vroeg. Twee meldingen kwamen rond 05:30 uur binnen. De brandweer van Creil ruimde een omgewaaide boom op op de doorgaande weg in Espel. De brandweer van Rutten kwam in actie voor een automatisch brandalarm in Bant maar konden op de terugweg aan de gang met afgebroken takken die de weg blokkeerden.

Bij daglicht
Een hoge boom langs het Urkerdwarspad viel door de harde wind om en blokkeerde de weg. Een busje botste op de boomstam. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De brandweer zette een kettingzaag in en maakte de weg weer vrij.

Even na 07:00 uur werd de brandweer van Emmeloord gealarmeerd voor wateroverlast in het nieuwe gebouw van Philadelphia Zorg aan de Scandinavielaan. De regen zorgde voor een lekkage in de gang. Ook veroorzaakte het water een storing in de afzuiginstallatie waardoor het brandalarm afging. “Gelukkig was er geen brand en viel de lekkage ook mee”, vertelde een woordvoerder van Philadelphia Zorg bij Omroep Flevoland.

Ramspolbrug
Op de N50 tussen Ens en Kampen waaide rond het middaguur een aanhanger achter een kleine vrachtwagen om. Getuigen wisten het gevaarte overeind te zetten. Hierna is de combinatie, onder begeleiding van Rijkswaterstaat, naar de afslag bij Kampen gereden. De overlast voor het verkeer bleef beperkt.

Omgewaaide bomen
De brandweer van Ens kwam ’s middags twee keer in actie. Eerst voor een omgewaaide boom over de Neushoornweg bij Kraggenburg en later voor twee omgevallen bomen aan de Keileemweg op Schokland. De brandweerlieden hebben de wegen weer vrijgemaakt.

De brandweer had het minder druk dan verwacht. De schade door zomerstorm Francis is minimaal gebleven.

Er vielen geen gewonden door de storm. De wind is inmiddels gaan liggen.

Uitruk 27 – 2020 Wederom vanmorgen een speciale wending…. 05:23:30 26-08-20 P 1 BMD-02 OMS OPENBAAR MELDSYSTEEM…

Geplaatst door Vrijwillige brandweer Rutten op Dinsdag 25 augustus 2020Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer