Stankoverlast door benzine in riool

Urk – De brandweer is dinsdag 7 mei even na 15:30 uur opnieuw in actie gekomen voor een benzinelucht aan de Rotholm op Urk.

Maandag was er in dezelfde buurt al sprake van stankoverlast in meer dan tien woningen. Er kwam een benzinelucht uit het riool en de gemeente heeft toen de putten schoongespoeld.

Dinsdagmiddag stelde de brandweer opnieuw een onderzoek in omdat er nog steeds een nare lucht werd geroken. Er werd eerst gedacht aan gas maar dat bleek na metingen niet het geval. De brandweer stuitte in een rioolput aan de Baak, waar gisteren de eerste melding werd gedaan, op een sterke benzinegeur. In overleg met de gemeente werd het riool met water uit de brandweerwagen doorgespoeld. Ondertussen kreeg de politie te horen hoe de vork in de steel zat. Iemand bleek een paar liter oude benzine door het riool te hebben gespoeld.

Naar verwachting zal de stankoverlast langzaam moeten gaan verdwijnen vanavond. Tot die tijd moeten huishoudens rekening houden met een mogelijke benzinelucht. De hulpdiensten en gemeente roepen wel op om te bellen als mensen het echt niet vertrouwen. “Er kan altijd iets anders aan de hand zijn, zoals een gaslek.”
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer