Sloop huizenblok Grote Fok in volle gang

Urk – De sloop van de woningen aan de Grote Fok op Urk, die vorige maand zijn verwoest, is deze week begonnen. Zes huizen werden vrijdag 3 juni vernield door meerdere ontploffingen.

Volgens Omroep Flevoland zijn de bewoners gezamenlijk in gesprek met een architect en een aannemer om op dezelfde plek zes nieuwe huizen te laten bouwen. Alle persoonlijke spullen zijn tussen het puin weggehaald. Zo vond een vrouw nog wat foto’s en papieren terug.

Aan de Grote Fok waren begin juni werkzaamheden en daarbij werd een gasleiding geraakt. Hierdoor hoopte het lekkende gas zich op, waardoor twee explosies plaatsvonden. In drie huizen woedde brand, de drie andere huizen zijn door de klap zwaar beschadigd geraakt. De bouw van de nieuwe woningen zal naar verwachting direct na de zomer gaan beginnen. Het is de bedoeling dat het huizenblok volgend jaar zomer klaar is.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer