Sinterklaas feestelijk ontvangen in Emmeloord

Emmeloord – Vandaag was het dan zover, de aankomst van Sinterklaas in Nederland. Ook zette de goedheiligman weer vaste voet aan wal op de Zuiderkade in Emmeloord. Hij werd door een heleboel mensen warm ontvangen.

Sinterklaas kwam rond 1 uur aan met zijn stoomboot. Op de kade stonden vele kinderen en uiteraard de Razende Reporter en de burgemeester met smart op hem te wachten. Na een kleine toespraak van de burgemeester kon Sinterklaas een rondje doen om handjes te geven. De pieten zorgden hierna voor wat lekkers.

Na een rondje te hebben gedaan kon de sint op zijn paard door naar het Kettingplein. Ook hier stonden weer vele kinderen op hem te wachten. Hier werden diverse optredens gegeven door o.a Optima Forma en de danspieten. Na een gezellig feestje in de Lange Nering werd hun weg vervolgd naar de Europalaan.

Hier werden de ballonnen voor de ballonnen wedstrijd opgelaten en veel gedanst. Maar ook de boeven die afgelopen weken in de afleveringen van de ‘Razende Reporter goes NOP’ te zien waren werden ingerekend door de politie en veilig achter slot en grendel opgeborgen. Nadat de sint ook hier weer een rondje had gelopen kon hij, samen met zijn pieten, uit gaan rusten in het Pietenhuis.

Volgende week zaterdag zal Sinterklaas ook aankomen in de dorpen. Zaterdag 30 November zal het Pietenfeest plaatsvinden in de MFC Nieuw Jaruzalemkerk in Emmeloord. Dit word gehouden van 13:30 tot 16:00 uur. Dit beloofd ook een gezellige dag te worden!
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer