Schippers redden man uit het water

Urk – De hulpdiensten zijn donderdagavond 17 oktober massaal uitgerukt voor een auto te water in de haven van Urk.

Een personenauto reed rond 23:00 uur op de Burgemeester J. Schipperkade toen de bestuurder een bocht miste en rechtdoor het water in reed. Twee mannen hadden daar net met hun schip aangelegd toen zij het mis zagen gaan.

De schippers aarzelden geen moment en gooiden een reddingsboei naar de drenkeling. De auto was nog niet kopje onder dus kon de bestuurder zijn deur openen. Vervolgens is de automobilist door de schippers op de kade getrokken waarna 1-1-2 werd gebeld.

De doorweekte bestuurder is in de ambulance opgewarmd en gecontroleerd op letsel waarna de man werd opgehaald door bekenden. Brandweerduikers hebben voor de zekerheid nog een zoekslag rond de auto gemaakt maar niemand aangetroffen.

Volgens de schippers Peter en Steven had de man een black-out gekregen achter het stuur. “Als wij hier nu niet waren geweest, had deze man dit niet overleefd. Hij heeft groot engeltje op zijn schouder gehad.”, vertelden de heldhaftige werklui.

De auto is in de loop van vrijdagochtend met behulp van een duiker en een kraan uit het water getakeld.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer