Rijtjeshuis verwoest door grote brand

Emmeloord – Een grote brand heeft dinsdagochtend 14 november een woning verwoest aan de Van Diggelenstraat in Emmeloord.

De brand werd vanuit een school rond 08:45 uur ontdekt. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit de woning. Het vuur greep snel om zich heen. De brandweer kon niet voorkomen dat de woning compleet volledig verloren ging.

De brandweerlieden uit Emmeloord kregen ondersteuning van de blusgroepen uit Marknesse en Ens en van de hoogwerker uit Lelystad. Er was sprake van veel rookontwikkeling in de woonwijk, wat ook buiten Emmeloord goed was te zien. Rond 10:45 uur gaf de brandweer het sein ‘brand meester’. Hierna is men begonnen met nablussen.

Vallende dakpan
Tijdens de bluswerkzaamheden raakte een brandweerman lichtgewond door een vallende dakpan. Er raakte verder niemand gewond. De bewoners van de woning waren, op het moment van het uitbreken van de brand, niet thuis.

Veel schade
De tussenwoning is in het geheel uitgebrand en niet meer bewoonbaar. Ook naastgelegen woningen liepen schade op, voornamelijk door rook en roet. Het is onduidelijk hoe de brand precies kon ontstaan.
Een reactie op “Rijtjeshuis verwoest door grote brand”

Kordaat optreden feestelijk bedankt – Regio25.nl zei:

[…] om de leerlingen en conciërges te bedanken voor hun adequate optreden vlak na het uitbreken van de woningbrand. In het bijzonderste Benjamin Collignon, leerling in klas 1B van de Bonifatius Mavo. Hij belde […]


Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer